Në shtëpinë e Xhafer Matës, babai: I kam çuar fjalë familjes së Xhuljetës, pres të takohem

491
Sigal

Jemi në shtëpinë e Xhafer Matës, 31-vjeçarit që një javë më parë vrau ish-të dashurën dhe më pas veten. Një makinë policie qëndron e parkuar përballë shtëpisë 2- katëshe dhe nga familja Mata mësuam se efektivët qëndrojnë aty 24 orë me turne, që prej ditës kur ndodhi ngjarja e rëndë.

Vendim ky që është marrë nga vetë Policia dhe jo me ndonjë kërkesë nga ana e familjes për mbrojtje. Në shtëpi na pret babai i Xhaferit, Taip Mata, i cili na mirëpret për një kafe bashkë me të shoqen, njërin prej djemve dhe nusen e tij. Në sallon herë pas here hyn e del edhe djali i vogël i Xhaferit, i cili vazhdon të jetojë aty, edhe pse prindërit i ishin divorcuar që prej janarit dhe nëna e tij ndodhet te njerëzit e saj.

xhaferr mata
Xhafer Mata

Ndonëse autor i ngjarjes së rëndë që ndodhi javën e kaluar është djali i tyre, fatkeqësia është e dyfishtë, edhe për familjen e Xhuljeta Çunit edhe për atë të Xhafer Matës. Babai i 31-vjeçarit, me mirësjellje na kërkon që të jemi të duruar për aq kohë sa ende nuk janë bërë 7 ditë nga ngjarja e rëndë. Na kërkon që të mos i rëndojmë më shumë, qoftë ata, qoftë edhe familjen e vajzës. Ndërsa tregon se është në pritje të një takimi me familjarët e Xhuljeta Çunit.

Xhuljeta Çuni dhe Xhafer Mata
Xhuljeta Çuni dhe Xhafer Mata

“Jam në pritje të një përgjigjeje. Përmes një njeriut tim, i kam çuar fjalë babait të vajzës. Tani po pres që të takohemi dhe të bisedojmë”, shprehet Taip Mata. Ai thotë që ende nuk është momenti për të folur rreth ngjarjes së rëndë që ka ndodhur. “Çdo fjalë e thënë pa menduar, në mërzitje e sipër dhe në trishtimin që na ka rënë për pjesë të përjetojmë, do na rëndonte më shumë ne dhe ata”, shprehet ai. Ndërkohë, babai i Xhaferit pranon se ngjarja mund të parandalohej. Sipas tij, nëse Policia apo Prokuroria do e kishin vënë në dijeni familjen e Xhuljeta Çunit, gjërat sot mund të ishin ndryshe.

Shtëpia e Xhafër Matës