EMRI/ Arrestohet aktivisti i Vetëvendosjes në kufirin me Shqipërinë

299
Arrestohet aktivisti i Vetëvendosjes Egzon Balaj. Lajmi është konfirmuar nga Lëvizja Vetëvendosje. Arrestimi ka ndodhur në kufirin me Republikën e Shqipërisë.
Vetëvendosje njofton se ai është dërguar menjëherë në paraburgim kurse i është thënë se arrestimi i tij është për shkak të pjesëmarrjes në një aksion të vitit 2015.
“Pushteti është duke vazhduar përndjekjen e aktivistëve derisa është krejt i pazotë përballë keqbërësve më të mëdhenj të vendit. Aktivistët e VETEVENDOSJE!-s dhe aksionet e organizatës gjithmonë janë në mbrojtje të së mirës publike. Asnjë gjyqi as policie nuk do të duhej t’i pengonte kjo. Sistemi gjyqësor e ka humbur orientimin duke e përndjekur VETËVENDOSJE!-n ose duke mbushur burgjet me njerëzit më të përjashtuar dhe të varfër e ndërkohë duke i mbyllur sytë krejtësisht para krimit e korrupsionit”, thuhet në njoftimin e Vetëvendosjes.