Studimi në Irlandë, kushtet, procedurat dhe tarifat e shkollimit

89
Sigal

 

Irlanda është një ishull në Atlantikun e Veriut. Ajo është e ndarë nga Britania e Madhe në lindje të saj nga Kanali i Veriut, Deti Irlandez dhe Kanali i Shën Gjergjit.

Irlanda është ishulli i dytë më i madh i Ishujve Britanikë, i treti për nga madhësia në Evropë dhe i njëzeti më i madh në Tokë.

Një nga vendet botërore me ndjeshmëri të botës është Irlanda.

Ky post shpjegon qartë sesi të studiosh në Irlandë: tarifat e shkollimit, kostoja e jetesës, akomodimet dhe shumë më tepër.

A është Irlanda një vend i mirë për të studiuar?

Irlanda ka një nga programet më të forta arsimore në botë dhe ka një larmi arsyesh për të studiuar këtu. Shkollat dhe universitetet kanë lidhje ndërkombëtare, dhe të diplomuarit e institucioneve arsimore irlandeze kanë mundësi të përfitojnë nga shumë profesione të ndryshme në botë.

Si mund të studioj në Irlandë?

Çdo student që dëshiron të studiojë në Irlandë duhet të përmbushë kërkesat minimale në anglisht. SI-UK sugjeron që të gjithë studentët t’i nënshtrohen trajnimit të IELTS para se të hyjnë në universitetin irlandez. Çdo kolegj dhe universitet ka kritere të qarta hyrëse, prandaj ju lutemi rishikoni para se të aplikoni për kursin tuaj të zgjedhur.

A mund të marr PR në Irlandë pas studimit?

Në përgjithësi, ju do të aplikoni për qëndrim pasi të keni qëndruar legalisht në Irlandë për 5 vjet. Kjo përfshin mbajtësit e Lejeve të Përgjithshme të Punës. Sidoqoftë, si një avantazh i mirë për teknikët, Mbajtësit e Punësimit të Shkathtësive Kritike mund të aplikojnë për qëndrim pas vetëm 2 vitesh.

STUDIMI NË IRLANDË

Qeveria irlandeze është një nga të paktat qeveri në botë që ka investuar më shumë në arsim se çdo qeveri tjetër, kjo është arsyeja pse studentët ndërkombëtarë e konsiderojnë atë më të favorshme për të studiuar në Irlandë për shkak të interesit të qeverisë për arsimin e vendit.

Irlanda ka 9 universitete në total 7 në Republikën e Irlandës dhe 2 në Irlandën e Veriut.

Në të gjitha këto institucione, ju do të gjeni një varg gradash të ngjashme me ato në studimet e tjera të njohura jashtë vendit, duke përfshirë Bachelors, Master dhe PhD / doctorates. Irlanda ka qenë gjithnjë e më popullore me komunitetet kërkimore ndërkombëtare, pasi qeveria irlandeze ka investuar fonde të konsiderueshme në kërkime dhe zhvillime në vitet e fundit.

Qeveria irlandeze ka investuar një përqindje të arsyeshme të të ardhurave të vendit në arsim, duke e bërë të lirë për studentët vendas dhe ndërkombëtarë që të zhvillojnë tregtinë e tyre në institucionet terciare, që nga ana tjetër sjell zhvillim dhe njohje për vendin.

Ndikimi i këtij financimi është që institucionet e arsimit të lartë të Irlandës tani udhëheqin botën në një numër në rritje të fushave.

Universitetet irlandeze janë në krye të 1% të institucioneve kërkimore në botë në aspektin e ndikimit të kërkimit në fushat 19, që përfshin shkencat natyrore, shkencat shoqërore dhe shkencat humane. Kjo krijon një mundësi unike për ju në nivelin universitar dhe pasuniversitar për t’u bashkuar me programet e kërkimit, që nxisin risi dhe ndryshojnë jetën në mbarë botën. Irlanda është gjithashtu aty ku disa nga kompanitë më të mëdha dhe më të mira në botë kanë vendosur objekte kyçe kërkimore strategjike. Dhe në Irlandë, do të gjeni një ekosistem unik që i sheh hulumtuesit akademikë që punojnë krah për krah me kompanitë e vogla në shtëpi dhe kompanitë fillestare në partneritet me disa prej multinacionaleve më të fuqishëm në planet përmes një programi për projekte të përbashkëta kërkimore zhvilluar nga Enterprise Ireland dhe IDA Ireland.

Më poshtë janë faktorët që do të bënin që dikush të zgjedhë të studionte në Irlandë.

MJEDIS I SIGURT

Irlanda është një nga vendet më paqësore në Evropë dhe ofron një mjedis të favorshëm për mësimin dhe absorbimin e duhur. Ju rrallë dëgjoni një sulm terrorist ose ndonjë lloj gjëje në Irlandë që i ka bërë studentët ndërkombëtarë ta shohin këtë vend si një shtëpi për të gjithë, si gjatë jetesës ashtu edhe në studim. Ju e dini që dikush nuk do të dëshironte të tërhiqej nga studimet e tij ose të saj për shkak të një sulmi diku ose disa gjërave. Është e çuditshme të dihet se anglishtja është një nga kriteret për pranimin në shumë universitete ndërkombëtare dhe kjo tregon se sa e rëndësishme është kjo gjuhë e veçantë dhe studimi në Irlandë nuk është një përpjekje e ndryshme. Universitetet e Irlandës ofrojnë kurse në gjuhën angleze, e cila është gjuhë e folur nga pothuajse gjysma e popullsisë botërore, gjë që e bën zgjedhjen e duhur për çdo student ndërkombëtar që aspirojnë.

Edukimi cilësor

Është konvencionalisht thënë se kur një person diplomon ai ose ajo është certifikuar jo vetëm akademikisht, por edhe në karakter. Kur zgjedhni një universitet është e rëndësishme të vini re produktet e atij universiteti të veçantë dhe sa mirë kanë qenë duke bërë kështu që të dini se sa mirë do të dilnit kur ndiqni atë universitet të veçantë. Shumë universitete në Irlandë kanë qenë të njohur me kalimin e viteve për të prodhuar alumni të shquar të cilët kanë shkuar përpara për të ndikuar pozitivisht në mjedis, jetën e njerëzve dhe në botë. Prandaj është e këshillueshme që dikush të zgjedhë një universitet në Irlandë. Edukimi cilësor garantohet gjithmonë në çdo universitet në Irlandë sepse është në natyrën e tyre të prodhojnë gjëra cilësore. Edhe në sektorin e tyre të arsimit, dhe kjo është arsyeja pse qeveria Irlandeze investon gati 1 miliardë për të financuar arsimin e tyre dhe për të prodhuar materiale të nevojshme për kërkime dhe qëllime të tjera akademike.