Si të studioni në Universitetet e Austrisë

52
Sigal

Studimet në Austri janë një mundësi e shkëlqyer për studentët shqiptar, të cilët do ta kenë më të lehtë për tu punësuar jo vetëm në Austri por edhe në Gjermani. Kostoja e arsimit, lista e universiteteve, dokumentat për pranim dhe aplikimi.

Vendet gjermane kanë qenë dhe mbeten “lokomotivat” kryesore të BE-së me një ekonomi të mirë, të zhvilluar nga shkenca dhe kriteret e larta të jetës. Është e natyrshme që trajnimi në Austri për rusët të çojë në vlerësime të preferencave të rusëve, ukrainasve, bjellorusëve, sepse janw studime relativisht buxhetore jashtë vendit me një perspektivë të punësimit të suksesshëm.

Pse të zgjidhni Austrinë

 • Ju mund të shkoni menjëherë pas shkollës dhe pa e ditur gjermanishten. Aplikanti është kredituar në Universitet dhe do të ofrohet për të përfunduar kurset në Universitet për t’u përgatitur për studim.
 • Provimet serioze dorëzohen vetëm në specialitete mjekësore dhe krijuese, ju mund të merrni në pjesën tjetër pa teste të hyrjes, të gjitha varen nga kuotat e ofruara për studentët e huaj dhe numrin e aplikantëve.
 • Universitetet ofrojnë shumë përfitime dhe nxënësit e zbritjes me performancë të mirë.
 • Ka programe me mësimdhënie gjuhe angleze.
 • Praktika zhvillohet në kompani me reputacion global, gjatë praktikës është e mundur të lidhë një kontratë me punëdhënësit nga Evropa dhe SHBA.

Sistemi arsimor në Austri është i ndarë në 3 hapa: universitetet shtetërore, shkollat \u200b\u200be larta dhe kolegjet. Dy të parat prodhojnë beqarët, mjeshtrat dhe mjekët e shkencës me diplomë mostër ndërkombëtare. Avantazh shkollat \u200b\u200be larta Fachhochschule është një orientim i aplikuar, një orar i paracaktuar i studimit dhe kalimit të detyrueshëm të praktikës. Në kolegje, studentët mësojnë 3 vjet dhe marrin punë specialiteti Mësues shkollë fillore, Asistent Teknik, Punonjës shëndetësor ose Middleware Punonjës social.

Kostoja e arsimit

Në Austri, ka baza të lira dhe të paguara. Sa për të dytin, që për 1 semestër do të duhet të paguani rreth 400 euro. Por kjo nuk është një kohë e plotë, pasi varet nga universiteti shumë i përzgjedhur dhe shtetësia e aplikantit.


Universiteti i Vjenës

Ardhja e aplikantëve nga vendet e CIS mund të përpiqet të regjistrojë pa pagesë, duke paraqitur dokumente për performancën e shkëlqyer për garën e granteve. Nëse arrini të fitoni, do t’ju duhet të bëni vetëm një kontribut një herë në semestrin – 20 euro.

Universitetet e Austrisë

Deri më sot, në Austri, 40 institucione të larta arsimore të specializimit dhe drejtimeve të ndryshme. Këtu është lista e më të kërkuarve pas:

 • Vienez universiteti Kombëtarnë Austri. Shumë laureatë të famshme Nobel në sfera të ndryshme të shkencës u liruan nga ajo. Këtu janë njohuri për studentët në 18 fakultete, 54 programe bachelor, 112 programe në punëtori dhe 11 programe për mjekun. Çdo vit ata duan të bëjnë dhe të dorëzojnë dokumente për aplikantët e këtij universiteti me 130 vende të botës.
 • Universiteti në qytetin e Grazit. Austria e njohu atë institucionin e dytë më të madh arsimor në vend. Ka 6 fakultete humanitare.
 • Ka I. universitetet mjekësoreAustria, për shembull, Vjenë Universiteti Mjekësore cila njihet si më e madhe dhe më prestigjioze në të gjithë shtetin. Më shumë se 8,000 studentë mësojnë 1000 mësues të kualifikuar. Në universitet ju mund të zgjidhni një nga 14 ndarjet, dhe pastaj të merrni një arsim pasuniversitar.
 • Universitetet teknike të Austrisë: Universiteti Teknik i Vjenës, Instituti Teknik i Kullimit, Innsbruck dhe Kepler Universitetet, Universiteti i Klagenfurt.

Të gjitha këto institucione arsimore mësohen shtetasit e huaj nga çdo cep i planetit. Gjëja kryesore është të shkruani një deklaratë dhe të mbledhni të gjitha dokumentet e kërkuara. Dhe pastaj mundësia e marrjes po rritet në kohë.

Lista e kërkuar e dokumenteve për pranim

Ekzekutimi i saktë i dokumentit dhe deklaratave është çelësi i suksesit të secilit aplikant. Prandaj, ai duhet ta dijë këtë listë.

 • Certifikatën e marrjes së mesatares ose arsimi i LartëNe shtetin tim. Duhet të përkthehet gjerman dhe të certifikuar nga noteri.
 • Një kopje të zakonshme dhe të pasaportës.
 • Ndihmoni nga Instituti në qytetin ose vendin tuaj, ku jeni shkruar që ju lejohet të mësoni këtë specialitet në Universitetin Austriak të përzgjedhur.
 • Certifikata e Njohjes së Gjermanisë nivel i lehtëNë 2. Mund të merret në shkollën e gjuhës.
 • Një letër motivuese në të cilën ju tregoni, pse ju duhet të merrni ju në universitet, atë që ju doni të mësoni.
 • Në fund, bashkëngjitet një certifikatë pagese për semestrin e parë.

Sa kohë zgjat trajnimi në Austri

Kohëzgjatja e studimit në Austri ndryshon nga tre deri në gjashtë vjet. Në fakt, vetëm një pjesë e vogël e nxënësve përfundon brenda këtyre kushteve. Fakti është se zgjedhja e lirë e disiplinave dhe aftësia për të përcaktuar në mënyrë të pavarur programin e saj të trajnimit, shpesh shtyjë momentin e universitetit. Vetëm studentët më të organizuar. Statistikat tregojnë se termi aktual i jetës tejkalon minimumin 1.5 herë.

Në përgjithësi, ekzistojnë afate standarde të miratuara në Procesin e Bolonjës për të marrë një diplomë të përshtatshme:

 • bachelor – nga 3 vjet;
 • master – nga 2 vjet.

Studimet e doktoraturës zgjasin nga viti. Dhe për studim mbi specializimet mjekësore, datat e veçanta ofrohen shumë më tepër.

Fazat e mbërritjes në Universitetin e Vjenës

 • Aplikoni aplikacionet në internet për trajnim në faqen zyrtare të UNI Wien dhe dërgimin e dokumenteve të nevojshme.
 • Marrja e një ftese nga universiteti, dhe pastaj vizita personale në universitet.
 • Provimet hyrëse (nëse është e nevojshme).
 • Direkt në vetvete regjistrimin.

Ftesa nga Universiteti Austriak nuk do të thotë regjistrim automatik në radhët e studentëve. Aplikanti u jepet 3 semestra për të kaluar kursin arsimor dhe për të kaluar një ndryshim akademik. Pas kryerjes së kushteve të përshkruara në ftesë, zyrtari i ardhshëm do të bëhet student i Universitetit të Vjenës.

Siç tregon praktika, gjithçka mund të kopjohet më shpejt se 3 semestra. Prandaj, nuk është e nevojshme të trembë këtë kusht, ky është një formalitet i detyruar, përsëri, me ndryshimin e sistemeve të arsimit në Ukrainë dhe Austri.