EMIGRIM: Studimet e larta në Portugali

202
Sigal

Portugalia vlerësohet si një nga vendet më të mira vendet evropiane, që kanë një shkallë të lartë arsimimi. Disa nga disiplinat më të njohura për një master në Portugali janë në fushat e ekonomisë, biznesit, financave, teknologjisë së informacionit, mikpritjes, zhvillimit ndërkombëtar dhe studimeve evropiane.  Ja cilat janë universitetet më të mira për një diplomë master. Sistemi i pranimit në Portugali, përfshin provimet pranuese, që mund të merren veçmas, në varësi të vendit nga vjen. Nëse jeni një qytetar i BE-së mund të merrni provimin kur është caktuar seanca kombëtare

Studimet në Portugali, kërkesat, kriteret dhe universitetet më të mira

Portugalia vlerësohet si një nga vendet më të mira vendet evropiane që kanë një shkallë të lartë arsimimi. Portugalia është gjithashtu, një vend tërheqës dhe e arritshme si destinacion për studentët ndërkombëtarë, që duan një diplomë jashtë vendit, në Evropë.

Pse të studioni në Portugali si student ndërkombëtar?

Zgjedhja se ku të studioni për të marrë një diplomë në Portugali, është një nga vendimet më të rëndësishme që do të merrni. Si student ndërkombëtar, ju me të vërtetë duhet të merrni parasysh më të mirët e Universiteteve në Portugali, për të fituar njohuritë tuaja. Kjo është arsyeja pse ky artikull, ju sjell listën e Universiteteve më të mira në Portugali, për studentë ndërkombëtarë. Në të vërtetë, peizazhi i bukur, përzierja emocionuese e ndërtesave të vjetra dhe jeta e re, dhe mënyra e jetesës së përballueshme që shoqëron studimet në Portugali, janë vetëm një listë e shkurtër e përfitimeve për studentët ndërkombëtarë në Portugali. Me një numër të vogël universitetesh për të zgjedhur dhe gjuhën e tretë më të folur në Evropë, ky vend qëndron të jetë unik nga lloji i tij. Përveç gjuhës angleze dhe spanjolle, ky vend është një tërheqje e shkëlqyeshme për studentët ndërkombëtarë edhe për gjuhën portugeze. Gjithashtu, arsimi i shkëlqyeshëm dhe klima e bukur mesdhetare, e bëjnë Portugalinë një mundësi për studentët ndërkombëtarë nga e gjithë bota.

Kriteret për pranim në universitete

Sistemi i pranimit në Portugali, përfshin provimet pranuese, që mund të merren veçmas, në varësi të vendit nga vjen. Nëse jeni një qytetar i BE-së ose keni jetuar së fundmi në Portugali, mund të merrni provimin kur është caktuar seanca kombëtare. Përveç kësaj, ju mund ta zëvendësoni këtë provë me provimet përfundimtare të vendit tuaj, nëse i njihni ato nga ambasada juaj  në Portugali. Mbi të gjitha, studentët ndërkombëtarë që nuk mund të marrin provimet në nivel local, konsiderohen në Ambasadën Portugeze nga vendi i tyre i origjinës.

Cilat janë universitetet më të mira në Portugali për një diplomë master?

Shumë studentë ndërkombëtarë kanë zbuluar se një master në Portugali, është më shumë sesa një arsim i shkëlqyer, por gjithashtu një mundësi unike për të fituar përvojë të vlefshme ndërkombëtare, që mund të sigurojë një avantazh konkurrues në tregun global të punës. Është interesante që ekzistojnë një larmi opsionesh programesh me cilësi të lartë për një Master në Portugali. Disa nga disiplinat më të njohura për një master në Portugali janë në fushat e ekonomisë, biznesit, financave, teknologjisë së informacionit, mikpritjes, zhvillimit ndërkombëtar dhe studimeve evropiane. Me një master në Portugali, studentët do të përziejnë akademikët me përvojat që do të promovojnë rritjen kulturore dhe intelektuale, duke krijuar profesionistë të plotë.

Prandaj, këtu është një listë e 10 universiteteve më të mira në Portugali për një diplomë master:

 • Universiteti i Porto-s
 • Universiteti i Lisbonë-s
 • Universiteti Katolik i Portugalisë
 • Universiteti i Aveiro-s
 • Universiteti i Beira Brendshëm
 • ISCTE -Instituti Universitar i Lisbonës
 • Universiteti i Coimbra-s
 • Universiteti i Minho-s
 • Universiteti ‘NOVA’ i Lisbonës
 • Universiteti i Algarve-s

Çfarë duhet të dimë për Portugalinë?

E vërteta mbetet se ju nuk mund të zgjidhni të studioni në asnjë vend si student ndërkombëtar, pa  njohur fakte të dukshme për vendin. Ashtu si mjedisi i tij, njerëzit, ushqimi dhe vlerat, sidomos në lidhje me arsimin. Kjo pjesë në fakt, synon t’ju lejojë të hyni në botën e Portugalisë. Së pari, ju duhet të dini se në jugperëndimin ekstrem të Evropës është Portugalia, dhe ajo ka një të pestën e Gadishullit Iberik të cilin ajo ndan me Spanjën. Bëhet fjalë sa  madhësia e shtetit amerikan të Indianës. Së dyti, Portugalia ka gjuhën e saj, të gjashtën më të folur në botë, si dhe kulturën dhe kuzhinën e saj. Kultura e tyre historike, dhe nga ana tjetër, toka e tyre, ka një bukuri natyrore që mund të mahnitesh. Së treti, klima e Portugalisë është kryesisht Mesdheu. Rajonet jugore janë të thata dhe me diell me verë të nxehtë dhe dimër të butë / me shi. Duke udhëtuar në veri, moti bëhet më i freskët dhe më i lagësht, veçanërisht në dimër. Në përgjithësi, Portugalia ka një klimë të lakmueshme, kështu që është e pëlqyeshme.

Kostoja e të jetuarit në Portugali për studentët ndërkombëtarë

Siç kemi përmendur tashmë, të jetosh në Portugali është më e lehtë, sepse është një nga vendet më të përballueshme në Evropë. Sigurisht, kostoja e jetesës ndryshon nga rajoni në rajon, por mesatarisht, do t’ju duhet midis 500 dhe 800 EUR në muaj. Por këtu është një vlerësim i kostos së përgjithshme të jetesës në Portugali që përfshin koston e akomodimit, shpenzimet e ushqimit dhe shumë më tepër

Shpenzimet e akomodimit

Kostot e akomodimit në Portugali janë në përputhje me mesataren ndërkombëtare. Këto janë çmimet mesatare të disa prej opsioneve më të zakonshme të strehimit:

 • Rezidenca e studentëve: midis 150 – 250 EUR / muaj
 • Merrni me qira një studio / apartament me një dhomë: 200 – 800 EUR / muaj
 • Merrni me qira një dhomë të përbashkët: 100 – 550 EUR / muaj