Investitori i njohur parashikon që vlera e arit të rritet me 80% në dy vitet e ardhshme

91

Ari mund të arrijë deri në 3.500 dollarë në dy vitet e ardhshme – një kërcim prej 80% nga nivelet aktuale – tha një investitor veteran këtë javë.

Ari arriti nivelin e tij më të lartë në histori disa herë këtë javë ndërsa investitorët i mblodhën asetet në strehë, në vazhdën e pandemisë dhe rritjes së tensioneve gjeopolitike midis SHBA dhe Kinës.

Barry Dawes, kryetari ekzekutiv në Martin Place Securities, i tha CNBC ” të martën se ai parashikon që metali të ngjitet pothuajse 80% nga nivelet aktuale.

Ari po tregtohet rreth 1,957 dollarë për ons në tregtinë evropiane të mëngjesit. Nëse parashikimet e çmimeve të Dawes do të realizohen, do të thotë që metali i çmuar do të jetë 79% më i lartë se nga e mërkura.scan, Business Insider