Sami Gega: Rukije Rama “shqiponja e Malësisë”

991
Sigal

Flet shkrimtari Sami Gega:  108 vajza të zonës së Lekbibajt i shkruajnë Enver Hoxhës

Kush ishte Rukije Rama

 Një fjalë e urtë e popullit të Tropojës thotë: “Ai që është i mençëm e i fortë është edhe i drejtë”. Po, e tillë ka qenë dhe është Rukija; vajzë e mençme, me tradita patriotike dhe me virtyte të larta morale.

Familja e Rukije Ramës përbëhej nga prindërit: babai – Ram Bajram Mehmetukaj, nga e ëma – Hanife Avdyl Buçpapa; nga katër vëllezër: Sadiku, Mehmeti, Ademi e Ganiu, si dhe nga dy motra –  Rukija e Hasimja. Pra, një familje goxha e madhe dhe solide, që, historikisht dallohej për mikpritje e bujari. Kjo familje kishte marrëdhënie të shëndosha e korrekte me bashkëfshatarët dhe me shtetin.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf