Beqir Meta: Problemi i minoriteteve në Shqipëri është thuajse i pastudiuar ka tendenca rritjeje

524
Sigal

INTERVISTA/ Flet Prof. Beqir Meta:  Problemet e minoriteteve kanë qenë një pjesë e rëndësishme e marrëdhënieve ndërkombëtare të Shqipërisë

 Problemet e minoriteteve kanë qenë një pjesë e rëndësishme dhe mjaft intensive e marrëdhënieve ndërkombëtare të Shqipërisë. Këto probleme kanë zënë një vend të gjerë në marrëdhëniet e Shqipërisë me fqinjët, në radhë të parë me Greqinë e pastaj edhe me Jugosllavinë, Rumaninë, Bullgarinë e Turqinë, por edhe me Fuqitë e Mëdha, si: Britaninë e Madhe, Austro-Hungarinë (deri në përfundim të Luftës së Parë Botërore), Italinë, Francën etj., si dhe me organizmat ndërkombëtarë të kohës e kryesisht me Lidhjen e Kombeve. Me këto probleme merret libri i fundit historik i historianit Beqir Meta, një libër që ka ngjallur shumë interes.

Sa është i studiuar problemi minoriteteve në Shqipëri?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf