Rexhep Shima: Vajzat e Petrit Dumes ishin shembull në punë

1386
Sigal

INTERVISTA/ Flet ish -Drejtori i Ndërmarrjes “29 Nëntori” Lushnje Rexhep Shima: Mehmet Shehu vinte jepte direktiva dhe ikte, ne dridheshim

  Ai për 10 vjet ka qenë Drejtor i një prej ndërmarrjeve bujqësore më të mëdha në vend asaj “29 Nëntori” Lushnje. Në atë fermë që u ndërtua kryesisht nga të internuar janë realizuar rezultate nga më të lartat në drithërat e bukës. Në atë ndërmarrje u internuan shumë nga familjet e ish -udhëheqësve pas pushkatimit, apo pas burgimit të tyre. Puna në ndërmarrje ishte shumë e vështirë ku për një gabim të ikte koka. Thuajse të gjithë udhëheqësit e kohës e vizituan këtë ndërmarrje, por më e veçanta ishte vizita e Manush Myftiut. Ndërsa Ramiz Alia erdhi në ditët e fundit të regjimit, ku foli për demokratizimin e jetës së brendshme në parti.

 Kur është krijuar ndërmarrja bujqësore “29 Nëntori”, kush e krijoi si strukturë dhe mbi ç’baza u  krijua kjo ndërmarrje? 

për më tepër lexoni gazetën telegraf