Organizata e Veteranëve të LANÇ, sot feston 55 vjetorin e themelimit

1151
Sigal

Kryetar i parë i kësaj organizate, krijuar më 20 korrit 1957 ishte Beqir Balluku

Krijimi i Organizatës së Veteranëve të Luftës Antifashiste Nacional-Çlirimtare, siç u quajt edhe në mbledhjen themeluese, ishte një ngjarje e rëndësishme dhe rrjedhojë logjike e domosdoshmëri e kohës, sikundër kishte ndodhur dhe në vendet e tjera të kontinentit që kishin luftuar kundër fashistëve e nazistëve.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf