Muhamet Përmeti (Pata): Petrit Dume hoqi dy tanke nga lista e kërkesave në Kinë për të na pajisur me fanella

1755
Që në moshe të re fillova punë në uzinën “Partizani” dhe atë kohë në çdo ndërmarrje zhvilloheshin edhe sporte të ndryshme, futboll, volejboll, basketboll, atletikë. Unë nisa të luaja futboll. E kisha shumë qejf. Një shok që luante basketboll me “Spartakun” e Tiranës më thotë që është mirë të vish të luash basketboll, pasi je i gjatë dhe ke të dhëna si basketbollist. Në këtë kohë unë isha komshi me një nga personalitetet e atletikës dhe të basketbollit dhe ai më thotë që duhet të merrej me basketboll. Ishte viti 1953 dhe unë stërvitesha në futboll nga i madhi, Demneri i cili ka nxjerrë futbollistë të shquar. Luaja sulmues i majtë. 
-Në vitin 1962 në Helsinki më kërkuan të largohesha nga Shqipëria dhe të luaja jashtë, u largova me frikë
-Petrit Dume ishte ideatori i Pallatit të Sportit Partizani
-Luanim me këpucë të grisura, fanella pa ngjyrë, por stërviteshim pa pushim
-Kadri Hazbiu, i thjeshtë, korrekt dhe i dhënë pas sportit
Shkrimin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të Gazetës Telegraf…
Sigal