Mehdi Koçi: ” Besnik Bekteshit i thamë: Zgjidheni qesen për minatorët jo vetëm për fëmijët tuaj”

606
Sigal

INTERVISTA/ Flet fotografi dhe një ndër sindikalistët e parë Mehdi Koçi

 Një nga fotografët dhe kinematografët e palodhur duke shkuar fshat më fshat të Tiranës për të shfaqur filmat e asaj kohe. Atëherë në Tiranë kishte pak studio fotografish, por njerëzit ishin të dashuruar pas fotografive. Por kur flitet për filmat as që diskutohej. Filmat ishin primare dhe radhët ishin pafund. Madje, shumë herë kur s’kishte bileta shqyheshin dhe dyert e kinemave. Në filmat me dashuri, gjithmonë, priteshin skenat erotike. Kur kinematografia jonë arriti suksese, filmat tanë ishin më të pëlqyerit.

 Keni punuar për një kohë të gjatë si fotograf në Bashkimet Profesionale të rrethit Tiranë, por dhe si operator, pra teknik i shfaqjes së filmave. Si kanë qenë në atë kohë shfaqjet e filmave dhe fotografitë?

  Albert Z. ZHOLI

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf