Historianët shqiptarë, Duka, Meta, Milo, Xhufi dhe Verli, në një zë: Kongresi i Lushnjës në kohën e duhur

932
Sigal

Tre vendimet historike të Kongresit të Lushnjes

Në historinë e Shqipërisë kanë qenë shumë të ralla eventimentet politike, kur historianët shqiptarë janë bashëkuar në një mendim të përbashëkt. Dhe një prej këtyre evenimaenteve është edhe Kongresi i Lushnjes. Kështu zëvëndës dekania e Fakultetit të historisë dhe Filologjisë, Valentina Duka, ka nënvizuar se “ky Kongresi ishte një nga ngjarjet më të rëndësishme për historinë e vendit tonë, natyrisht, pas Kuvendit të Vlorës, që përcaktoi Pavarësinë”. Sipas saj, ky Kongres rikonfirmoi pavarësinë dhe përcaktoi mënyrën se si do të qeverisej Shqipëria e pavarur.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf