Historia 1912-1944/ Kryeministra dhe qeveri, të ardhura e të ikura me “gomone”…

1235
Sigal

Ndërsa po debatonim për fatin e kryeministrave dhe historikun e qeverisjeve shqiptare që prej vitit 1912 të shpalljes së pavarësisë, kur shqiptarët u bënë për herë të parë me qeveri shqiptare e deri në vitin 1944, ajo ç’ka konstatuam si të përbashkët të tyre, ishte fakti që të gjithë kryeministrat dhe kabinetet qeveritare të Shqipërisë të periudhës 1912-1944, sa herë ngjiteshin dhe rrëzoheshin nga pushteti, kishin ardhur në Shqipëri e ishin larguar prej saj me… “gomone”.

 Shqiptarët edhe me qeveri… 1 ditore!

 Sipas fakteve dokumentare, përmbysjet e qeverisjeve shqiptare, nuk kanë patur motiv “punët” e Shqipërisë, por intrigat, pazaret me të huajt, shërbimet ndaj pushtuesve, konfliktet krahinore, braktisjen e vendit, luftën civile mes shqiptarëve të ndarë, puçet ushtarake, komplotet politike dhe vrasjet e dyshimta të krerëve qeverisës e politikë, sidomos gjatë viteve 1913-1939.

Fejzo Subashi

Përparim Halili

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf