Dëshmia tronditëse e Ali Asllanit:Si vdiq Ismail Qemali në hotelin e Romës

780
Sigal

Nga arkiva personale dhe e pabotuar e shkrimtarit dhe studjuesit shqiptar Dhimitër Shuteriqi

Duke botuar këto shënime ditarësh të Dhimitrit për poetin e njohur Ali Asllani, kujtoj takimin tim të parë me poetin. Ishin fillimet e viteve të para të pasluftës. Ne, atëherë, si shumë intelektualë të tjerë, frekuentonim rregullisht, çdo mbrëmje pas pune “Klubin e intelektualëve”,  klub i krijuar nga okupatorët italianë, përbri godinës së “Teatrit Kombëtar” të ndërtuar po prej tyre dhe që ata i kishin emëruar “Circolo Skanderbeg”.

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf