Zyrtari i lartë amerikan: Unë vetëm i këshillova pak serbët, nuk urdhërova gjë

455
Zëvendës ndihmës sekretari i shtetit, Hoyt Bryan Yee tha gjatë vizitës së tij të fundit në Beograd, se zyrtarët serbë nuk i kishin bërë asnjë lloj presioni mbi Kosovën.
Megjithatë Hoyt Yee tha se porositë e tij drejtuar zyrtarëve në Beograd ishin thjesht në formën e këshillave dhe jo kërkesave të prera, sepse SHBA dëshiron sa më shpejt ndërtimin e marrëdhënieve të mira ndër fqinjësore.
Hoyt Yee këto komente i bërë gjatë një interviste në “Radi Glas Amerike”.
Sigal