Ukraina: Ka shenja që Rusia po përgatitet të largohet nga termocentrali i Zaporizhzhia

91
Sigal

Petro Kotin, shefi i firmës shtetërore të energjisë bërthamore të Ukrainës ka thënë se ka disa raporte që sugjerojnë se forcat ruse mund të mendojnë të largohen nga termocentrali bërthamor i Zaporizhzhia.

“Javët e fundit ne po marrim në mënyrë efektive informacionin se janë shfaqur shenja se ata ndoshta po përgatiten të largohen nga uzina”, tha Kotin në televizionin kombëtar.

“Së pari, ka një numër shumë të madh raportimesh në mediat ruse se ia vlen të lirohet uzina dhe ndoshta ia vlen t’i jepet kontrolli i saj Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike IAEA. Të japin përshtypjen se ata po paketojnë valixhet dhe po vjedhin gjithçka që munden”, tha ai, duke iu referuar Mbikëqyrësi bërthamor i Kombeve të Bashkuara.

I pyetur nëse ishte shumë herët për të folur për largimin e trupave ruse nga uzina, Kotin tha në televizion: Është shumë herët. Ne nuk e shohim këtë tani, por ata po përgatiten të largohen.