Rrënojat e aksidentit vde.kjeprurës në Indi u pastruan, familjarët të dëshpëruar në kërkim për të afërmit e tyre

55
Sigal

Të afërmit e të zhdukurve udhëtojnë me orë të tëra për të arritur në zonë, ndërsa mjekët e spitalit punojnë gjatë gjithë kohës për të trajtuar të lënduarit.

Punonjësit e shpëtimit përfunduan detyrën e pastrimit të rrënojave të shkatërruara pas përplasjes hekurudhore më vdekjeprurëse të Indisë në më shumë se dy dekada, pasi shumë familje thanë se mbetën në errësirë për atë që ndodhi me të dashurit e humbur.

Dështimi i sinjalit është identifikuar si shkaku i mundshëm i aksidentit ku humbën jetën 275 persona dhe u plagosën afro 1200 persona.

Zyrtarët thanë se del nga shinat të premten, pranë Balasore në shtetin Odisha në lindje të vendit, ishte shkaktuar nga një gabim në sistemin e sinjalizimit elektronik që bëri që një tren pasagjerësh që udhëtonte me shpejtësi të plotë të ndryshonte gabimisht binarët dhe të godiste një tren mallrash.

Më pas ai u kthye në një shinë tjetër dhe goditi një tren të dytë pasagjerësh që udhëtonte në drejtim të kundërt.

Dëshmitarët përshkruan skena “të tmerrshme dhe pikëlluese” ku përfshiheshin të vdekurit dhe të plagosurit.

Numri i të vdekurve u rishikua nga 300 fillestare , pasi u zbulua se disa trupa ishin numëruar dy herë. Autoritetet thanë se numri nuk ka gjasa të rritet, pasi operacioni i shpëtimit ishte i plotë.

Në një spital në Soro aty pranë, mjekët dhe infermierët e mbingarkuar punuan gjatë gjithë orarit për të trajtuar të plagosurit, ndërsa qentë e kërkimit u futën në rrënojat për të ndihmuar në kërkimin e trupave dhe të mbijetuarve.

Më shumë se 900 njerëz ishin liruar nga spitali ndërsa 260 ishin ende duke u trajtuar, me një pacient në gjendje kritike, tha qeveria e shtetit Odisha.

Në qytetin e afërt të Cuttack, Mukesh Kumar tha se nuk kishte dëgjuar për vëllain e tij Amresh që nga përplasja dhe nuk kishte më shumë shpresë se do të mbijetonte. Ai ka frikë se trupi i vëllait të tij mund të “hedhet diku” i paidentifikuar.

“Ata ishin një grup miqsh. Ne kërkuam kudo dhe gjetëm njërin prej tyre në një nga spitalet, “tha ai.