Qeveria e re greke me pak ndryshime nga kabineti i mëparshëm

488
Sigal

Aleksis Tsipras betohet për herë të dytë brenda 7-muajve si Kryeministër i Greqisë.
Pasi mori 35.5% të votave, ai nxitoi që të formonte qeverinë e tij të re.
Mazhoranca u formua pas rinovimit të koalicionit midis Syriza-s dhe Partisë së Grekeve të Pavarur.
Qeveria e re greke
Kryeministër: Aleksis Tsipras
Zv.kryeministër: Joannis Dragasakis
1. Ministria e Brendshme dhe e Rindërtimit Administrativ
Ministër: Panos Kourouplis
Zv.ministër: Giannis Balafas
Ministër plotësues për Reformat Administrative: Christoforos Bernadakis
Ministër plotësues për Mbrojtjen e Qytetarit: Nikos Toskas
Ministër plotësues për Politikat e Emigracionit: Giannis Mouzalas
Zv.ministër për Maqedoninë dhe Trakën: Maria Kolia Tsarouha
2. Ministria e Ekonomisë, Zhvillimit dhe Turizmit
Ministër: Georgios Stathakis
Ministre plotësuese për çështjet e Turizmit: Elena Koundoura
Zv.ministër për Programet Europiane: Aleksis Haritsis
Zv.ministër për Industrinë: Theodhora Tzakri
3. Ministria e Mbrojtjes
Ministër: Panos Kammenos
Ministër plotësues: Dhimitris Vitsas
4. Ministria e Arsimit, Shkencave dhe e Besimit Fetar
Ministër: Nikos Filis
Zv.ministër: Theodhosis Pelegrinis
Ministre plotësuese: Sia Anagnostopoulou
Ministër plotësues për Hulumtime dhe Inovacion: Kostas Fotakis
5. Ministria e Jashtme
Ministër: Nikos Kotzias
Zv.ministër: Dhimitris Mardhas
Zv.ministër: Joannis Amanatidis
Ministër plotësues për Çështjet Europiane: Nikos Ksidhakis
6. Ministria e Drejtësisë, Transparencës dhe të Drejtave të Njeriut
Ministër: Nikos Paraskevopoulos
Ministër plotësuses për çështjet e korrupsionit: Dhimitris Papagjelopoulos
7. Ministër i Punës, Sigurimeve Sociale dhe Solidaritetit
Ministër: Georgios Katrougalos
Ministër plotësues për Solidaritetin: Theano Fotiou
Ministre plotësuese për luftën ndaj papunësisë: Rania Andonopoulou
Zv.ministër për Sigurimet Sociale: Anastasios Petropoulos
8. Ministria e Shëndetësisë
Ministër: Andreas Ksanthos
Ministër plotësues: Pavlos Polakis
9. Ministria e Kulturës dhe Sporteve
Ministër: Baltas Aristidhis
Zv.ministër: Stavros Kontonis
10. Ministria e Financave
Ministër: Efklidhis Tsakalotos
Ministër plotësues: Trifon Aleksiadhis
Ministër plotësues: Georgios Houliarakis
11. Ministria e Ambientit dhe Energjisë
Ministër: Panos Skourletis
Ministër plotësues për Ambientin: Joannis Tsironis
12. Ministria e Infrastrukturës,Transporteve dhe Rrjeteve
Ministër: Christos Spirtzis
Zv.ministër: Dhimitris Kamenos
13. Ministria e Marinës Detare dhe e Politikës për Ishujt
Ministër: Theodhoris Dritsas
14. Ministria e Zhvillimit Bujqësor dhe Ushqimit
Ministër: Vagjelis Apostolou
Zv.ministër: Markos Bolaris
Ministër i Shtetit: Nikos Papas
Ministër i Shtetit për Koordinimin e Qeverisë: Alekos Flambouraris
Zv.ministër pranë Kryeministrit: Terenc Kouik
Zv.ministre pranë Kryeministrit dhe zëdhënëse e qeverisë: Olga Gerovasili