Ministri i vaksinave / Baret, restorantet dhe kinematë duhet të kërkojnë prova të vaksinimit para hyrjes

68

Ministri i vaksinave në Mbretërinë e Bashkuar Nadhim Zahawi thotë se ai pret që baret, kinematë, restorantet dhe stadiumet sportive të kërkojnë prova të vaksinimit kundër COVID-19 përpara se të lejojnë klientët të hyjnë në mjediset e tyre.

Duke folur me BBC Radio’s World at One më herët sot, Zahawi iu përgjigj pyetjes së drejtuesit në lidhje me pasaportat e imunitetit që janë regjistruar brenda një aplikacioni telefonik për t’u lejuar të hyjnë në një stadium sportiv ose për të udhëtuar.

“Unë mendoj se do të zbuloni se restorantet dhe baret dhe kinematë dhe vendet e tjera, stadiumet e futbollit, ndoshta do të përdorin gjithashtu atë sistem”, tha Zahawi.

Zahawi vazhdoi të shpjegojë se aplikacioni “gjurmim dhe gjurmë” i sistemit shëndetësor kombëtar, përdorimi i të cilit u zbatua si një kërkesë për të hyrë në bare dhe restorante, kishte vendosur pretekstin që vaksina përfundimisht të bëhej e detyrueshme për të hyrë në vende të tilla.

“Në shumë mënyra, presioni do të vijë nga të dy mënyrat, nga ofruesit e shërbimeve të cilët do të thonë se na demonstrojnë se jeni vaksinuar, por gjithashtu ne do ta bëjmë teknologjinë sa më të lehtë dhe sa më të arritshme të jetë e mundur”, shtoi ai.

Ai sqaroi se “do të bëhej praktikisht e pamundur të bësh diçka nëse nuk e ke vaksinën.”

Komenti edhe një herë thekson sesi qeveritë nuk kanë nevojë ta bëjnë vaksinën të detyrueshme me ligj, ata thjesht do të mbështeten në industrinë e udhëtimeve, kohës së lirë dhe argëtimit për ta bërë jetën praktikisht të pamundur për ata që nuk pranojnë ta marrin atë.

Duke vendosur standardin që praktikisht çdo aktivitet shoqëror do të kërkojë që njerëzit të marrin qëllimin, ata që refuzojnë do të kufizohen në një formë bllokimi për tërë jetën e tyre.

Kujtojmë se industria e linjave ajrore po sinjalizon gjithashtu se do të kërkojë vaksinën në mënyrë që udhëtarët të udhëtojnë, me CEO të Qantas Alan Joyce që insiston tashmë se do të jetë kështu.