Kanadaja “shtrëngon” masat për duhanpirësit, levizja që parashikohet të bëhet së shpejti

68
Sigal

Qeveria kanadeze ka njoftuar rregulla më të rrepta për etiketimin dhe paketimin e duhanit në vend.

Sipas këtyre rregulloreve, mesazhet paralajmëruese shëndetësore kërkohet të printohen drejtpërdrejt në cigare individuale, një lëvizje që do ta bëjë Kanadanë vendin e parë të tillë që e bën këtë.

Rregullorja e re u njoftua nga Carolyn Bennett, Ministria e Shëndetit Mendor dhe Varësive e qeverisë dhe ministrja e Shëndetësisë, dhe ministre në Ditën Botërore kundër Duhanit të OBSH-së.

E parashikuar të hyjë në fuqi më 1 gusht 2023, rregullorja do të forcojë dhe përditësojë mesazhet në lidhje me shëndetin në paketat e produkteve të duhanit. Paketimi, duke përfshirë mesazhet e lidhura me shëndetin, do t’u shpërndahet shitësve me pakicë deri në fund të prillit 2024.

Ai kërkon gjithashtu shtrirjen e mesazheve në lidhje me shëndetin drejt të gjitha paketave të produkteve të duhanit dhe zbatimin e një rrotullimi periodik të këtij mesazhi.

Ligjet e reja janë pjesë e përpjekjeve të qeverisë për të mbrojtur popullsinë e re të vendit dhe jo-duhani nga varësia ndaj nikotinës dhe për të reduktuar tërheqjen e përgjithshme të produktit.

Qeveria planifikon t’i zbatojë këto rregullore përmes një qasjeje me faza.

Deri në korrik të vitit të ardhshëm, cigaret king-size me paralajmërime individuale shëndetësore do të jenë të disponueshme nëpër dyqanet e lidhura me pakicë në vend.

Ministri i Shëndetësisë i Kanadasë, Jean-Yves Duclos tha: “Përdorimi i duhanit vazhdon të jetë një nga problemet më të rëndësishme të shëndetit publik të Kanadasë dhe është shkaku kryesor i parandalueshëm i sëmundjeve dhe vdekjeve të parakohshme në Kanada.

“Qeveria jonë po përdor çdo mjet të bazuar në prova që kemi në dispozicion për të ndihmuar në mbrojtjen e shëndetit të kanadezëve, veçanërisht të rinjve. Duke filluar nga viti i ardhshëm, këto masa të reja do të ndihmojnë të sigurohemi që të gjithë në të gjithë vendin të mund të marrin informacion të besueshëm mbi rreziqet e përdorimit të duhanit, në mënyrë që ata të mund të bëjnë zgjedhje më të shëndetshme për mirëqenien e tyre.

Në gusht të vitit të kaluar, agjencia e lajmeve Yonhap raportoi se qeveria e Koresë së Jugut njoftoi planet për të futur paralajmërime më të forta shëndetësore në paketimin e cigareve.