Sigal

Ne mengjesin e dites se sotme 2 janar jane arratisur dy shqiptar nga burgu koridalo ne Athine.pasi kane prere kangjellat kàne kapercyer dy mure te larta dhe me ganxhe kane kaluar murrin e larte rrethues. Me vegla primitive ben te mundur pregatitjen e planit. 

Burgu Koridalo nga u be edhe arratisja është një nga burgjet më të mëdha të vendit ku përmban nje te treten e te burgosurve dhe mbi 20 godina burgje.

Arratisja eshte bere ne godine D te burgut me te madh te vendit nga ku gjeten vdekjen dy shqiptar pak dite me pare. Ata kane perfituar mungesen e gardianeve dhe diten e festes se 2019.
Arratisja e tyre u zbulua ne numerimin e tyre sot ne mengjes. Behet fjale per dy shqiptare ku sipas gardianeve te burgut jane te rrezikshem pasi jane te denuar per vjedhje me arme.

Policia ka filluar ndjekjen e tyre. E gjithe arratisja eshte filmuar nga kamerat e sigurise dhe eshte bere ne 8 minuta dhe kapercimi i murit te larte rrethues eshte bere nen hunden e rojes se burgut.

Godia D nga ku u be arratisja jane te burgosur vetem shqiptar per te shmangur cdo perplasje me te burgosur te kombesive te tjera. 2019 fillon me arratisje dhe nje dhimbje koke per policine greke…