Greqia “tjetër nivel” në rajon, rrit për herë të tretë pagën minimale, nga kjo datë ulen taksat për bizneset

57
Sigal

Greqia po përshpejton vendimet për rritjen e re (të tretë me radhë) të pagës minimale në 751 euro (këtë herë) dhe për heqjen ose të paktën përgjysmimin e tarifës së shërbimit që rëndon profesionistët.

Tashmë ka nisur puna përgatitore për këto masa në mënyrë që vendimet të merren më herët dhe njoftimet nga kryeministri Kyriakos Mitsotakis gjatë fjalimit të tij në Ekspozitën Ndërkombëtare të Selanikut (TEF).

Synimi është, nga njëra anë, që paga e re minimale të hyjë në fuqi ndoshta nga fillimi i vitit 2023 (në vend të mesit të pranverës, kur tradicionalisht përfundon konsultimi me partnerët socialë) dhe nga ana tjetër, pretendimi. tarifa të bëhet më e lehtë, nëse jo zero, edhe nga viti pasardhës, shkruajnë mediat greke.

Në shtator qeveria planifikon të ndryshojë profilin e saj politik në ekonomi. Me fjalë të tjera, ai dëshiron të shpëtojë nga logjika e shtesave dhe kuponave dhe të rikthejë axhendën e reformave të përhershme që nxisin të ardhurat e disponueshme. Në arsenalin e saj do të ketë të ardhurat ekstra që mbledh çdo muaj për shkak të rrjedhës së kënaqshme të mbledhjes së taksave, por edhe hapësirës ekstra fiskale që vjen nga ecuria e turizmit dhe rimëkëmbja më e gjerë e ekonomisë.

Inflacioni, veçanërisht inflacioni strukturor, mbetet një kundërshtar kryesor, dhe kështu që nga vjeshta stafi ekonomik ndryshon taktikë dhe zgjeron linjën e mbrojtjes. Me fjalë të tjera, në vend që të jepet vetëm pjesë-pjesë mbështetje për grupet vulnerabël, do të zgjidhen masa të karakterit të përhershëm që do të shqetësojnë më shumë njerëz. Pra, përveç njoftimeve tashmë të planifikuara