Evropa ka gjasa të hyjë në recesion tani: Lajme aspak të mira nga Gjermania, Franca dhe Italia

422
Sigal

Prodhimi industrial gjerman, francez dhe italian ra në nëntor. PBB e Italisë është negative për tremujorin e tretë. Këto janë lajme aspak të mira për Evropën, citon “Telegraph”. PBB-ja e Italisë ishte negative për tremujorin e tretë. Produkti i Brendshëm Bruto (PBB) në ekonominë e tretë më të madhe në eurozonë ra nga 0.1 për qind në periudhën korrik-shtator, për shkak të kërkesës së brendshme më të dobët, tha zyra e statistikave, ISTAT, rënia e parë që nga tremujori i dytë i vitit 2014. Prodhimi industrial gjerman ra papritur me 1.9 për qind muaj në muaj në nëntor 2018, pritjet e munguara të tregut për një rritje prej 0.3 për qind dhe pas një rënieje prej 0.8 për qind në muajin tetor. Prodhimi industrial i Francës ra 1.3 për qind nga një muaj më parë në nëntor 2018, duke përmbysur një rritje prej 1,3 për qind në muajin tetor dhe duke mos arritur pritshmërinë e tregut për një fitim prej 0.2 për qind. Prodhimi industrial i Italisë ra 1,6 për qind nga një muaj më parë në nëntor 2018, shumë më keq se pritjet e tregut për një rënie prej 0,3 për qind dhe pas një fitimi të dobët prej 0,1 për qind në muajin tetor./Monitor