Dhunoi të moshuarit e i lidhi me pranga, shqiptari kapet pas 8 vjetësh, e zbuloi…

31
Sigal

Tetë vjet më vonë, Policia ka arritur të identifikojë dy nga katër anëtarët e një bande grabitësish.

Nëpërmjet një shkalle, autorët arritën të ngjiten në dritaren e shtëpisë ku ata hynë, goditën të moshuarit dhe i lidhën me pranga plastike në krahë dhe në këmbë.

Pas disa orësh duke kërkuar ndihmë, të moshuarit arritën të merrnin një çakmak dhe nëpërmjet tij dogjën prangat plastike duke arritur të çliroheshin.

Tetë vjet pas asaj nate në zonën e Evritanisë në Greqi, policia identifikoi dy nga katër burrat me kapuç. Ai është një shtetas shqiptar 52 vjeç dhe një grek 32 vjeç, ndërsa kërkimet vazhdojnë për dy të tjerët.

Grabitja e dhunshme që shqetësoi të gjithë banorët ndodhi natën e 27 marsit 2013. Ata u ngjitën në një shkallë në dritare, e thyen atë dhe u hodhën brenda shtëpisë, duke befasuar pronarin e atëhershëm 83-vjeçar dhe gruan e tij.

Pasi i goditën, i lidhën me prangat dhe u detyruan të tregonin ku kishin fshehur paratë. Më në fund, pas një kohe të gjatë, ata gjetën 8,000 euro. Ata gjithashtu rrëmbyen telefonin celular të burrit, bllokuan derën e dhomës së tyre dhe i lanë ata në mëshirën e Zotit.

Çakmaku që gjetën ishte linja e shpëtimit për lirimin e tyre dhe raporti i policisë për grabitjen e tmerrshme që përjetuan. Ata më pas u dërguan në spital për ndihmën e parë dhe u kthyen në shtëpi disa ditë më vonë. Policia zbuloi se autori shqiptar është tashmë në burgun Domokou, për grabitje të tjera që ka kryer.