Californi, shkon në 44 bilanci i viktimave nga zjarret

196
An air tanker drops water on a fire along the Ronald Reagan (118) Freeway in Simi Valley, Calif., Monday, Nov. 12, 2018. (ANSA/AP Photo/Ringo H.W. Chiu) [CopyrightNotice: Copyright 2018 Associated Press. All rights reserved.]

Ka shkuar në 44 numri i të vdekurve dhe rreth 200 të zhdukur, si pasojë e zjarreve shkatërruese në Kaliforni.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump dekretoi gjendjen e jashtëzakonshme për këtë fatkeqësi.

Trump tha se kishte miratuar dekretin për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme, pas zjarreve vdekjeprurëse që goditën të dy skajet e shtetit.

”Ky është numri më i madh i viktimave në historinë e Kalifornisë, që është shkaktuar nga zjarret”, thanë sot autoritetet.