Arrihet dakordësia qeveri-opozitë në Maqedoninë e Veriut, regjistrimi i popullsisë shtyhet për në shtator

185
Sigal

Maqedonia e Veriut ka shtyrë regjistrimin e popullsisë apo censusin e 2021 për në muajin shtator. Marrëveshja është arritur mes kryeministrit Zaev dhe liderit të opozitës, Mickoscki pas mosmarrëveshjeeve për këtë census.

Regjistrimi i popullsisë në Maqedoninë e Veriut po kryhej online në portal dhe pritej të mbaronte në prill, por tashmë do të rifillojë në 5 shtator teksa edhe zgjedhjet lokale do të shtyhen në fund të tetorit.