43 mjekë të vdekur nga koronavirusi në Itali

110

Shkon në 43 numri i mjekëve që kanë humbur jetën nga COVID 19 në Itali. Dy të fundit, një burrë dhe një grua që jetojnë në Bergamo dhe Lecco, vdiqën mbrëmë.

Shtypi italian vazhdon të theksojë se shumë mjekë ende nuk kanë marrë maska të përshtatshme mbrojtëse.

Ndërkohë, në Contoni, ku shpërthimi i parë i infeksionit ishte zbuluar në Lombardi një muaj më parë dhe nuk ishte raportuar ndonjë infeksion i ri për një kohë, gjashtë banorë të tjerë tani u diagnostikuan me virusin.

Sipas kryetarit të qytetit, shpërthimet e reja janë për faktin se “zona e kuqe” nuk është më e vlefshme, pra ndalimi i plotë i hyrjes dhe daljes nga kantoni.

Rajoni i Lombardisë ka njoftuar se dje u diagnostikuan 2.500 raste të reja të koronavirusit për shkak të rritjes së numrit të testeve për zbulimin e tij. Dje janë realizuar 6.050 teste në të gjithë rajonin.

Papa Françesku në orën 18:00 me kohën në Itali do të shkojë në sheshin e shkretë të Shën Pjetrit për t’u lutur për fundin e epidemisë.

Një ikonë bizantine do të çohet në shesh, i cili tradicionalisht mbron popullin e Romës, si dhe një kryq prej druri i shekullit XIV, për të cilin katolikët konsiderojnë se ka ndihmuar në mënyrë të konsiderueshme të plagosurit në kryeqytetin italian në vitin 1522.

Françesku do të dhurojë gjithashtu tridhjetë respiratorë, të blerë nga Shërbimi i Ndihmës së Vatikanit, për spitalet italiane në “vijën e parë” të betejës kundër koronavirusit.