Vrasjet mafioze, kriminologu: Familjarizim me grupet kriminale

143
Sigal

Vetëm brenda 9 ditëve të para të qershorit, 9 persona janë vrarë. Për profesorin kriminolog Ervin Karamuça, diçka e tillë tregon se krimi është familjarizuar me segmente të caktuara të policisë përgjatë fushatës zgjedhore.

Karamuça thotë edhe se ka ardhur koha që policia të bëjë analiza të reja për elementët kriminogjene.

Sipas tij, ulja apo dhe parandalimi i krimit kërkon përfshirje të shumë aktorëve dhe jo vetëm mbledhje mes drejtuesve të policisë.

33 viktima nga krimi i organizuar apo dhe vrasjet brenda familjes janë regjistruar pa mbërritur ende në 6 mujorin e parë të vitit 2021.