Tirana, Durrësi dhe Elbasani, qytetet më të ndotur në Shqipëri

341
Sigal

Indeksi i ndotjes në Shqipëri në dy vitet e fundit është përkeqësuar. Ky është përfundimi në të cilin arrin një studim i kryer nga Numbeo.com.

Qytetet më të ndotura në Shqipëri vazhdojnë të jenë midis trekëndëshit Tiranë, Durrës dhe Elbasan ndërsa ambientalistët vërejnë se pavarësisht disa përmirësimeve, situata është shqetësuese.

Kryesisht ndotësit më të mëdhenj janë makinat, cilësia e karburantit dhe ndërtimet.

Për sa i përket Elbasanit, industria e rëndë gjithashtu vazhdon të jetë faktor ndotës.

Pesha më e madhe e ndotjes është e përqendruar në ajër, por nuk mbetet pas ndotja e ujit e cila gjithashtu ka rol të rëndësishëm në mjedis.

Në Shqipëri politikat kundër ndotjes përgjithësisht kanë rezultuar joeficiente.