Tërmeti i sotëm me fuqinë e tre bombave atomike (krahasimi)

396
Sigal

Tërmeti me magnitudë 6.3 sipas faqes ndërkombëtare “Volcano Discovery” ka qenë i barazvlefshëm me 3 bomba atomike.

Gjithashtu fuqia e tërmetit ishte i barabrtë me 60 mijë ton eksploziv TNT. Zonat më të prekura ka qenë ajo e Durrësit dhe e Thumanës, zonë ku janë shënuar edhe viktimat. Që nga lëkudja e orës 3:54 në vendin tonë kanë rënë edhe rreth 40 tërmete të tjerë, duke mbajtur në ankth qytetarët, që tashmë kanë lënë shtëpitë e tyre për arsye sigurie.