Sulmohet anija me armë e një kompanie shqiptare

534
Sigal

Ditën e sotme, forcat e Libisë lindore sulmuan portin detar të kryeqytetit të Libisë ndërsa ata synuan një anije turke që sillte armë, tha një zyrtar lindor, duke shënuar një përshkallëzim të ri në betejën për kontrollin e Tripolit.

Anija është sulmuar nga forcat e ushtrisë libiane, ndërsa ka qenë e ngarkuar me armatim, raportojnë mediat e huaja.

Është raportuar se anija i përket një kompanie shqiptare “Shega Trans”, ndërsa pjesë e ekuipazhit nuk kanë qenë shtetas shqiptar, por turq.

Të njëjtat burime konfirmojnë se anija ishte dhënë me qera në Turqi, ndërsa ekuipazhi është ndërruar nga shqiptar në turq por për ndërrimin e flamurit nuk është e sigurtë nëse është ndryshuar apo jo pasi nuk ka bërë ç’rregjistrim mjeti deri tani më tani.

Anija ishte nisur nga porti i Mersinit në Turqi drejt Tripolit.

Theksojmë se Libia ka sanksione nga Kombet e Bashkuara dhe embargo nga USA dhe NATO për armatimin

Zyrtarët lindorë nuk dhanë detaje në lidhje me dërgesën e pretenduar të armëve në port, i cili ka mbetur i hapur për ushqim dhe importe të tjera si fraksione rivale në betejën për kontrollin e kryeqytetit, shkruan Reuters.