SPAK kërkon pushimin e çështjes ndaj shtatë ish-gjyqtarëve të lartë

58
Sigal

Prokuroria e Posaçme kërkon pushimin e çështjes ndaj 7 ish-gjyqtarëve të lartë me argumentin se nuk kanë kryer vepër penale.

Ish-gjyqtarët e dorëhequr dhe shkarkuar nga vetingu u kallëzuan penalisht nga avokati Fran Dashi për evazion fiskal e fshehje pasurie.

Këtë të premte SPAK paraqiti kërkesën në GJKKO për pushim çështje ndaj ish-gjyqtarëve:

1.Xhezair Zaganjori, ish-kreu i Gjykatës së Lartë;

2. Tom Ndreca, ish-gjyqtar në Gjykatën e Lartë;

3. Gani Dizdari, ish-gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese;

4. Edmond Islamaj, ish-gjyqtar në Gjykatën e Lartë;

5. Guxim Zenelaj, ish-gjyqtar në Gjykatën e Lartë;

6. Besnik Imeraj, ish-gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese;

7. Aleksandër Muskaj, ish-gjyqtar në Gjykatën e Lartë

Vendimi do të shpallet më 7 korrik, ora 14.00.