Si i trajton ligji ushtarakët emigrantë, dorëzimi i dokumenteve për sigurime vullnetare dhe vitet e punës jashtë vendit

579
Fadil Kepi
Çfarë parashikon legjislacioni për emigrantët ushtarakë
Pyetje
Z. Kujtim Karaj me banim në Boston të Amerikës, shkruan: Jam i datëlindjes 20 shtator 1953 dhe kam 35 vjet e 6 muaj punë i siguruar përfshi dhe periudhën që kam qenë ushtar. Pyes, kur i plotësoj kushtet për pension, dokumentet që duhen plotësuar, procedurat që ndiqen, si llogaritet pensioni dhe mënyra e tërheqjes.

Përgjigje 
Legjislacioni i sigurimeve shoqërore në vendin tonë i merr në mbrojtje emigrantët kudo që janë. Ju do të dilni në pension në moshën 65 vjeç, më…
( Për më shumë lexoni Gazetën “Telegraf”)
Sigal