Shkolla që nderoi emrin e madh të heroit kombëtar “Gjergj Kastrioti Skënderbej”

183

Nga Mikado Shakohoxha*

Presidentit te Republikes Zotit Ilir Meta!

Lexuam me shume kenaqesi mesazhin Tuaj qe na dergove dhe na urove me rastin e 75 vjetorit te Shkolles “Skenderbej”, ku shprehni me shume te drejte vlerat madhore te kesaj shkolle ku u arsimuan 33 mije bije te Shqiperise. Nga kjo shkolle u pergatiten ne menyre shembellore skenderbegasit, te cilet me vazhdimesine e tyre ne shkollat e e larta dhe akedimte ushtarake konsoliduan ne menyre te persosur te gjithe piramiden e Forcave te Armatosura, nga toga ne Korpuse e grupime ushtarake. Ata me atdhe dashurine e tyre mbrojtjen dhe siguruan me perkushtim te rrale Atdheun,pavarsine dhe teresine territorial te tij vecanerisht gjate periudhes se Luftes se Ftohte.

Me shume sakrifica dhe pa kundershtuar asnje here urdherat ,ata transferoheshin ne repartee apo njesi ushtarake nga njeri rreth ne tjerin duke menduar dhe angazhuar vetem ne realizimin e detyres sa me mire. Ne kryerjen e detyrave kemi humbur edhe shume shoke dhe bashke luftetare te mbrojtjes se Atdheut,te cilie I kujtojme me respect e dashuri te rralle. Skenderbegasit jo vetem ne strukturat e Forcave te Armatosura,por edhe ne fusha te tjera kane qene shembell I perkushtimit ne detyre,si ne politike,ndertimet madhore ,sport dhe ekonomi.

Ne emer te shoqates “Skenderbegasi ” ju falnderoj per mesazhin Tuaj shume te rendeshim dhe respektete qe shprej ndaj vlerave te tyre. Me siguri,qe se bashku me Juve,Zoti komandant i Pergjithshem, ne nje kohe te pershtaeshme ne do ta fetsojme zyratrisht kete pervjetor te lavdishem.

*Kryetari I Shoqates “Skenderbegasi ” Mikado Shakohoxha Kolonel (R), Doktor I Shkencave ushtarake