Ngacmoi vajzën në rrugë, efektivi pezullohet dhe përjashtohet nga Policia e Shtetit

333
Sigal

Është pezulluar nga detyra dhe është përjashtuar nga Policia e Shtetit efektivi që u shfaq në një video, duke ngacmuar një vajzë në rrugë.

Menjëherë pas videos së bujshme, kryepolici Ardi Veliu ka urdhëruar pezullimin dhe përjashtimin e policit M. K., punonjës i Patrullës së Përgjithshme të Komisariatit të Policisë Nr. 3.

Njoftimi i policisë:

Policia e Shtetit

Pas publikimit të një videoje në rrjetet sociale, ku shfaqet një punonjës policie që ka shkelur rëndë Kodin e Etikës dhe Rregulloren e Policisë së Shtetit, duke cenuar imazhin e Policisë, Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit ka urdhëruar Drejtorinë e Standardeve Profesionale në Policinë e Shtetit dhe Drejtorinë Vendore të Policisë Tiranë për të filluar menjëherë hetimin disiplinor.

Drejtoria e Standardeve Profesionale dhe DVP Tiranë, pas verifikimeve të kryera dhe hetimit të bërë, identifikuan punonjësin e Policisë, i cili është shtetasi M. K, punonjës i Patrullës së Përgjithshme të Komisariatit të Policisë Nr. 3.

Për këtë punonjës u bë pezullimi nga detyra dhe u mor masa e përjashtimit nga Policia e Shtetit, për shkelje të rëndë të Rregullores së Policisë së Shtetit.

Policia e Shtetit dënon ashpër veprime të tilla që cenojnë imazhin e Policisë tek qytetarët dhe fton cilindo që të denoncojë çdo rast të cenimit të figurës së punonjësve të Policisë apo të abuzimit me detyrën, duke u garantuar reagim të menjëhershëm e të paanshëm.