Navigatori i makinës më i rrezikshëm se celulari

671
Një studim thotë se në timon, sidomos të rinjtë, bëjnë gjithçka përveçse të drejtojnë mjetin dhe kjo ndoshta vjen për shkak të trafikut, mërzisë, përsëritjes së lëvizjeve. Të paktën në Itali, 1 në 3 persona pranojnë se hanë apo pijnë gjatë kohës që janë në timon.
Specialistët thonë se është e pashmangshme që mes navigatorëve satelitore, superstereo, lidhjeve me smartphone, ambienti kthehet në një farë “pemë Krishtlindjeje”. Dhe për ndërtuesit e automjeteve ka nevojë për një rregullim rigoroz kur automjetet të jenë ndaluar.
Në fakt duken si fjalë profetike, duke zbuluar se navigatori është më i rrezikshëm se celulari në timon, dhe që përdoret në ecje sidomos nga të rinjtë. Të paktën në këtë rezultat ka dalë ky studim i fundit.
Sigal