Mediat italiane: Ky është Rama që nuk e njohim. Dhunë mbi artistët dhe ruspa mbi Teatrin Kombëtar

170
Sigal

Mediat italiane i kanë kushtuar një rëndësi të veçantë shembjes së Teatrit Kombëtar në Tiranë. Së pari, për faktin se objekti është ndërtuar nga arkitektë italianë dhe përfaqëson një model shumë afër arkitekturës së këtij vendit. Së dyti, për dhunën që është ushtruar ndaj artistëve, e cila duket si diçka e pakonceptuar për vendet e BE.

Agjencia e lajmeve “Dire” shkruan se “ky është Edi Rama që nuk e njohim. Jo ai që tregon solidaritet dhe dërgon mjekë në Itali, por një kryeministër që përdore ruspat për të shembur  Teatrin Kombëtar dhe policinë për dhunuar  artistët”. Gjithashtu, agjencia pasqyron qëndrimet e opozitës dhe shkeljen e të drejtave të njeriut.

Artikulli i medias italiane: Albania, le ruspe di Edi Rama sul teatro di Tirana. Le opposizioni: “Diritti in polvere”