Luljeta Bozo 35 punime shkencore kurse Gjinushi 0, kujt i takon akademia e shkencave?

752
Sigal

Luljeta Bozo profesoreshë shqiptare në fushën e inxhinierisë, është një nga emrat më të vlerësuar akademikë në Shqipëri. Ka botuar 35 libra profesionalë, në fushën e inxhinerisë, shkencës dhe gjeoteknikës. Në vitin 2002, nga International Biographical Centre në Cambridgeshire, ne botimin e 3-te (The International Who’s Who of Women 2002) u vlerësua si një nga gratë shkencëtare më të mira të vitit. Vecanërisht pas tërmetit emri I saj u bë mjaft I lakuar nëpër media falë njohurive të larta dhe përgaditjes së rrallë profesionale që ajo zotëron.

Po kryetari I akademisë së shkencave sa punime shkencore zotëron? Përgjigja është 0.

Atëherë kush e meriton të drejtojë një akademi aq të lartë sa akademia e shkencave?

Por në një vend ku meritokracia është disfunksionale, gjëra të tilla janë thjesht një pikë në oqean…/Speciale.al