IKMT shemb hotelin 3-katësh, i vetmi në lagjen muzeale të Beratit

340
Inspektoriati Kombetar i Mbrojtjes se Territorit ka mberritur ne Berat per te shembur nje objekt tre katesh. Aksioni ka nisur qe ne oret e para te mengjesit . Forcat xheniere po vendosin piketat per ta shembur objektin me eksploziv. 
Si pas specialistëve Xhiniere mësohet se për shëmbjen e hotelit Plama do të happen 350 vrima [fole] që do të shërbejnë për vendosjen e tritolit dhe do të shëmbë godinën tre katëshe ne lagjen Mangalem te qytetit.
Ajo eshte ne pronesit te shtetasit K, B, 60 vjeç, me leje vetem per dy kate, ndersa kati i trete eshte ngritur ne vitin 2013 dhe eshte futur ne proces legalizimi.
Megjithese pronarit i eshte garantuar se do te demshperblehet per dy katet qe ka me leje ai eshte i pakenaqur me shumen 370 milion lekë qe do demshperblehet dhe ka apeluar ne Straburg.
Hotel Palma, një pjesë e tij është ndërtuar në shtratin e lumit Osum rreth 20 vjet më parë, madje ai ka qënë i vetmi hotel në lagjen muzeale Mangalem të qytetit.