Ambasada e SHBA përcjell mesazhin e Blinken për Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë

41
Sigal

Sekretari Amerikan i Shtetin Anthony Blinken ka dhënë një mesazh me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë, i cili është përcjellë sot edhe nga ambasada amerikane në Tiranë.

Blinken deklaroi ndër të tjera: “Në këtë Ditë Ndërkombëtare të Demokracisë, ne nënvizojmë mbështetjen tonë për demokracinë ndërsa përpiqemi drejt një bote më të barabartë, gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme. Shtetet e Bashkuara vendosin demokracinë dhe të drejtat e njeriut në qendër të politikës sonë të jashtme; ato janë elemente thelbësore në arritjen dhe ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në të gjithë botën.

Angazhimi ynë është i fortë dhe i bazuar në përvojën tonë si një demokraci – e papërsosur, por në përpjekje të vazhdueshme për një bashkësi më të përsosur. Ne e dimë se shoqëritë e lira dhe demokratike kanë qytetarë më të shëndetshëm, konflikte më pak të dhunshme dhe komunitete më të begata. Në fakt, demokracia i shërben shumicës, jo pak njerëzve”.

Në vitin 2007, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara e përcaktoi 15 Shtatorin si Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë – me qëllim promovimin dhe respektimin e parimeve të demokracisë – dhe ftoi të gjitha shtetet dhe organizatat anëtare që ta përkujtojnë ditën në një mënyrë të përshtatshme që të kontribuojë në ngritjen e ndërgjegjësimi publik.