Vendi i 9-të në provat zyrtare, Rossi: Gabimet na ndëshkuan, shpresoj të bëj mirë në garë

173

Valentino Rossi nuk ka shkuar më shumë se një vend i 9-të në provat zyrtare në pistën e “Le Mans”. Pas provave, piloti i Yamaha-s u shpreh se gabimet në pistë bënë që të humbte ritmin.

Kam bërë disa gabime, kam lëvizur motorin. Potencialin tim ishte që të bëja dy të dhjetat më mirë, megjithatë do të kishte lëvizur pak sepse të tjerët ishin më të shpejtë. Kam pritur më shumë, për t’u larguar pak më vonë, por kjo është ajo. Hapi im nuk është gjë e veçantë, por as nuk është keq.

“Duhet të shohim, do të vazhdojmë të punojmë për nesër dhe të shohim se çfarë mund të bëj. Zarco? Ai ka qenë shumë i fortë, por pavarësisht nga shtëpia apo jo në shtëpi ai po bën shumë mirë, ai po ecën mirë dhe po shkon më shpejt se ne. Kur të fillosh nga rreshti i tretë, është gjithmonë e vështirë sepse gjithmonë ka 3 ose 4 xhiron me të njëjtin ritëm kështu që do të jetë e rëndësishme të filloni të fortë dhe të përpiqeni të jeni të shpejtë në xhiron e parë dhe të përpiqeni të bëni më të mirën.“-tha Rossi.