Rusia përjashtohet nga Lojërat Olimpike dhe Botërori

295

Shteti rus është përjashtuar nga WADA, Agjencia Botërore e Anti-Dopingut nga lojërat Olimpike Tokio 2020 dhe Botërori i Katarit 2022.

Të gjitha sportet janë të ndaluara në Rusi për shkak të numri të konsiderueshëm të sportistëve që u kapën me doping. BBC shkruan se çdo sportis mund të garojë për flamur tjetër nëse provon pafajsinë e tij dhe nuk ka përdorur doping.