Zmadhimi i prostatës, simptomat, mënyrat diagnostikuese dhe mjekimi

337

Fillon të shfaqet pas moshës 30 vjeç dhe në moshën 60 vjeç, pothuajse 50% e meshkujve kanë zmadhim të organit të prostatës

Zmadhimi i organit të prostatës dhe presioni i bërë në rrugët urinare quhet ndryshe Hiperplazia ose hipertrofia beninje e prostatës. Fillon të shfaqet pas moshës 30 vjeç dhe në moshën 60 vjeç pothuajse 50% e meshkujve ka zmadhim të organit të prostatës, ndaj mund të quhet ndryshe edhe si “mallkimi” i meshkujve të moshuar. Prostata është një organ që gjendet përreth një organi që vlen për boshatisjen e urinës që quhet uretra. Është një nga organet kryesore të rrugëve urinare. Urina që filtrohet nga veshkat zbret në qesen e urinës nëpërmjet dy kanaleve që quhen ureter.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf