Ushqimet që stabilizojnë sheqerin në gjak të ata që vuajnë nga diabeti

275
Uria mund të shkaktojë mpiksje dhe ulje të nivelit të sheqerit në gjak te personat që vuajnë nga diabeti i tipit 2.
Kjo gjendje mund të rezultojë me marrje mendsh, nervozizëm dhe dobësi.
Një ndër arsyet kryesore për të stabilizuar sheqerin në gjak është edhe ushqimi.
Perime të gjelbëra
Është koha për të zgjeruar horizontet tuaja kur hahet sallatë jeshile. Dietës mund t’ia shtoni spinaqin dhe barishtet.
Fistikë
Për shkak të përmbajtjes së proteinave dhe kombinimit të yndyrave, fistikat mund të ndihmojnë uljen e nivelit të kolesterolit tuaj, si dhe ndihmojnë në rrezikun e problemeve shëndetësore që lidhen me diabetin tuaj.
Pije me kalori të ulët
Përveç ujit të pijshëm i cili është gjithmonë një ide e mirë, duhet gjithashtu të konsideroni shtimin e disa frutave në pijen tuaj. Ujit ia shtoni disa feta limoni, ose kastravec. Gjithashtu mund të shtoni një shkop kanelle përpara se ta konsumoni.