Takikardia, rrahja e shpejtë e zemrës

1422

Flet për “Telegraf” mjekja kardiologe kubane, Dr. Kenia Aguilar Tito, klinika kubane “San Marco”

Sëmundshmëritë e zemrës janë një ndër problemet më serioze në ditët e sotme. Ato shfaqen në të gjitha moshat, pavarësisht gjendjes së tyre shëndetësore apo fizike. Një prej tyre është dhe Takikardia, d.m.th ritmi i shpejtë i zemrës, pra kur zemra rreh më shpejt se sa duhet. Për një të rritur rrahjet normale të zemrës variojnë nga 60-100 për minutë. Nëse zemra juaj rreh më shpejt se 100 rrahje në minutë kjo do të thotë takikardi. Rritja e rrahjeve të zemrës mund të ndodhë edhe fiziologjikisht, si p.sh kur vrapojmë etj., por në këto raste me pushim edhe ato normalizohen. Rrahjet e shpeshta të zemrës mund të bëhen shkak i problemeve serioze të zemrës. Lidhur me rrahjet e shpeshta të zemrës flet për Suplementin “Mjeku në familje”,  Dr. Kenia Aguilar Tito, mjeke kardiologe në klinikën kubane “San Marco”.

Doktoreshë, a mund të na thoni se, çfarë është takikardia?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf