Parandalimi i sëmundjes ishemike të zemrës

288

Në disa raste shfaqja e sëmundjes është në formën e vdekjes së papritur, e cila nuk paraprihet nga ankesat

Sëmundja ishemike e zemrës mbetet sot për sot shkaku kryesor i vdekshmërisë dhe sëmundshmërisë në popullatë në të gjithë botën. Ateroskleroza është një sëmundje që fillimet e saj i ka që nga dekada e dytë e jetës dhe përparon në mënyrë të heshtur, të vazhdueshme dhe të pandalshme drejt bllokimit ose edhe mbylljes së arterieve koronare, të cilat janë përgjegjëse për furnizimin me gjak të zemrës