Një nga ushqimet që nuk duhet ta konsumojmë më në mëngjes

508

Mëngjesi është një nga vaktet kryesore dhe më të rëndësishme të ditës, prandaj, duhet t’i kushtoni rëndësi të madhe asaj se çfarë përgatitni për të ngrënë.

Sipas ekspertëve, ekzistojnë disa ushqime, që nuk janë aspak të mira për t’u ngrënë në mëngjes. Një nga këto ushqime është pikërisht banania.

Shumë njerëz, pretendojnë se bananet janë gjëja e duhur për t’u konsumuar në mëngjes, mirëpo dietologët thonë se kjo nuk është një ide e mirë. Ato i ndryshojnë shumë shpejt vlerat e glukozës në gjak, prandaj kemi luhatje të mëdha emocionale. Gjithashtu bananet nuk mund të metabolizohen shpejt, prandaj sasia e saj ruhet si yndyrë në trup.

Koha më e mirë për t’i konsumuar bananet është 45 minuta pas ushtrimeve fizike intensive, për të plotësuar yndyrën e djegur.

Sipas ekspertëve, ushqimet më të mira për tu ngrënë në mëngjes janë: avokado, tërshërat, vezët dhe domatet.