Lëngu i lakrës, ilaçi i duhur kundër diabetit

621
Sigal

Në luftën kundër diabetit lakra është ushqimi i
rekomanduar, ndërsa ekspertët thonë se lëngu i kësaj perimeve është edhe më
efektiv.


këtë mënyrë, do të merrni më shumë antioksidantë dhe vetitë
antihiperglikemiskite janë më të forta, i rigjenerojnë qelizat e dëmtuara të
pankreasit dhe vijnë në shprehje proteinat, vitaminat C, B1, B2, B6, kaliumi
dhe magnezi.

Sipas
rezultateve të një hulumtimi të bërë në vitin 2012 është konstatuar se lëngu i
lakrës e ul glukozës në gjak dhe ndihmon edhe në humbjen e peshës së tepërt.

Receta:
Lani dhe preni një gjysëm kg lakër, vëreni atë në blender ose shtrydhës frutash
e perimesh, dhe shtoni 1/4 filxhan ujë. Përzijini bashkë në shpejtësinë më të
fortë për dhjetë sekonda derisa të fitoni pure të butë e të gjelbër. Pini një
gotë nga lëngu i freskët i lakrës çdo ditë para çdo vakti.Gazeta Telegraf/