Ftoi shëron infeksionet në lukth, kollën, aneminë, dizenterinë, të vjellat dhe fytin

357

FRUTI I VJESHTËS/ Për qëllime mjekësore përdoren farat e thara, gjethet dhe tuli. Ja si se mund ta konsumoni

Nëse posedoni ftua kurrsesi mos e anashkaloni atë. Për një kohë të gjatë njihet si simbol që sjell fat, dashuri, pjellori dhe bukuri. Ftoi është i pasur me pak kalori dhe yndyrë, ndërsa posedon më shumë karbohidrate, fibra dietale dha proteina. Ftoi është i pasur me vitamina C, provitamina A, B1, B2, B3, pastaj mineralet bakër, kalium, kalcium, magnez, hekur.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf